Amsterdamse fiets-ergernissen in de New York Times

‘Waar is mijn fiets?’ was niet alleen de titel van de allereerste Stadsleven, maar ook een vraag die door het groeiend aantal fietsen in Amsterdam steeds vaker door vertwijfelde fietsbezitters wordt gesteld. In een stad van 800.000 inwoners zijn er 880.000 fietsen en dat levert problemen op die ook niet onopgemerkt gaan in het buitenland. Zo verscheen in de New York Times van 21 juni een artikel met de veelzeggende titel ‘The Dutch prize their pedal power, but a sea of bikes swamps their capital, waarin de parkeerproblemen en ergernissen van het grote aantal fietsen worden onderzocht.

Ook de blog Streetfilms ging eens op onderzoek uit. Zijn er echt zoveel problemen in Amsterdam door het grote aantal fietsen?

Meer lezen? Klik door naar Stadsleven ‘Waar is mijn fiets?’