Cyclingwith: Meefietsen met Job Cohen

De heren in onderstaande ingewikkelde balans-act zijn Philip de Roos en Paddy Cahill. Ze hebben in deze positie vele kilometers door verschillende Europese steden gemaakt. En dat doen ze niet voor niets. Het is allemaal voor hun blog cyclingwith.com waarop ze de fietscultuur van verschillende steden vastleggen door een stukje mee te fietsen met bekende inwoners.

Door: Sanne van der Beek

Cyclingwith 

Om beleidsmakers aan te moedigen om steden meer fietsvriendelijk te maken en zo luchtvervuiling, obesitas en vereenzaming tegen te gaan, staan op Cyclingwith filmpjes waar mensen hun inspirerende stukje stad tonen en en passant ook hun gedachten over fietsen of de stad laten gaan. Amsterdam wordt in elk geval al goed vertegenwoordigd door o.a. oud burgemeester Job Cohen die op z’n tochtje naar z’n werk continue praatjes maakt met voorbijgangers, blogmeester Ernst-Jan Pfauth die je tips geeft voor goede koffieplekjes en techno-viking Alexander Klöpping die naast een verbaal getalenteerde nerd te zijn ook enkele riskante fietstrucjes blijkt te kennen.

Meer lezen? Klik door naar Stadsleven ‘Waar is mijn fiets?’