Eten in je uppie: Popup restaurant Eenmaal

Het nieuwe seizoen Stadsleven trappen we aanstaande 30 september af met de spannende titel ‘Sex in the city’. Ruim de helft van de huishoudens in Amsterdam bestaan uit mensen die alleen wonen. Welke invloed heeft deze demografische ontwikkeling op de stad?

Door: Sanne van der Beek

In Amsterdam opende in elk geval de afgelopen maanden al twee keer het popup restaurant Eenmaal. Een samenwerking tussen ontwerper Marina van Goor en het merkbureau Van de Jong. Eenmaal is een restaurant dat speciaal ontworpen is om in je eentje te eten. Ontwerper Marina van Goor zegt over het vernieuwende project:

“Eenmaal is een restaurant zoals je een goed restaurant gewend bent, maar in één ding totaal anders: hier vind je uitsluitend tafels voor één persoon. Eenmaal is een spannend experiment voor wie nooit alleen uit eten gaat en een aantrekkelijke plek voor wie dit vaker doet”

Marina van Goor zal 30 September komen vertellen over dit bijzondere pop up project dat inspeelt op het grote aantal solo’s in de stad. Krijg alvast een indruk van ‘Eenmaal’ in onderstaand filmpje. Al is het alleen maar om de Amerikaanse narrator het woord ‘eenmaal’ te horen uitspreken.

Meer lezen? Klik door naar Stadsleven ‘Sex in the City’ voor meer informatie.