Liefde in de Stad: Kunst zorgt voor bijzondere ontmoetingen

Komende Stadsleven ‘Sex in the City’ hebben we het over het grote aantal alleenstaanden in de stad. Maar alleenstaand betekent lang niet altijd eenzaam. Er bestaan tegenwoordig een groot aantal mogelijkheden om met anderen in contact te komen.

Door: Sanne van der Beek

Maar de stad kan daar best een handje mee helpen. Het kunstproject ‘Liefde in de Stad’ van Paradiso faciliteert al tien jaar bijzondere ontmoetingen van mensen met elkaar én met Amsterdam:

“Liefde in de Stad is een kunstproject van Paradiso en heeft als doel de liefde te bevorderen in de stedelijke omgeving. Het project nodigt hiertoe jaarlijks beeldend kunstenaars, maar ook wetenschappers, schrijvers en muzikanten uit om hun creativiteit in te zetten ter bevordering van de liefde.”

Bedenkers Jeldau Kwikkel en Lisa Boersen zullen komende Stadsleven komen vertellen over ‘Liefde in de Stad’ én alvast een tipje van de sluier oplichten van het boek dat ter ere van het tienjarig bestaan zal worden gemaakt dat de bijzondere ontmoetingen van Amsterdammers met hun stad verhaalt.

Bekijk alvast de tien jaar aan ‘liefdeskunstwerken’ op het filmkanaal van Olga Busch.

Meer lezen? Klik door naar Stadsleven ‘Sex in the City’.