Meer singles? Meer microlofts!

In komende Stadsleven ‘Sex in the City’ praten we over de invloed van het groeiend aantal singles op de stad. Hoe verandert de stad door deze demografische ontwikkeling? Tracy Metz zal met Han Michel – voormalig directeur van De Key en eigenaar van een adviespraktijk op het gebied van woningbouw, stedenbouw en projectontwikkeling – en Sander ter Beek van de projectontwikkelaar AM, in gesprek gaan over welke invloed het grote aantal alleenstaanden heeft op de woningbouw. Hoe moet en kun je daarop inspelen?

Door: Sanne van der Beek

Een suggestie zou de zogenaamde microloft kunnen zijn. Ingenieuze ontwerpen van woningen voor alleenstaanden die een mini-appartement verstrekken op een paar luttele vierkante meters. Ruimte wordt gewonnen door het interieur en de indeling uiterst flexibel te maken waardoor met een paar keer schuiven een woonkamer getransformeerd kan worden tot werkkamer en ’s avonds weer omgevormd kan worden tot een slimme slaapkamer. Onderstaand filmpje toont hoe je een thuisbioscoop, een eettafel voor tien personen en een gastenkamer kunt proppen in een microloft van amper 40 m2.

Meer lezen? Lees het stuk van Tracy Metz ‘Een poef die tafel wordt‘ in de Groene Amsterdammer of het stuk  ‘28 m2 Microloft‘ (NRC, 8 juni 2013) en klik door naar Stadsleven ‘Sex in the City’.