Dating-etiquette voor city-solo’s

Meer dan de helft van de huishoudens in Amsterdam bestaat uit alleenstaanden, door ons ook wel omgedoopt tot city-solo’s. Maar solo betekent niet automatisch single. Veel solo’s zijn druk bezig met daten. Alleen is de dating-etiquette tegenwoordig nogal veranderd, zoals de New York Times en de Telegraph UK laatst berichtten. En aangezien we niet allemaal Carrie Bradshaw als onze persoonlijke datingcoach kunnen hebben, moeten de single city-solo’s op andere middelen vertrouwen.

Door: Sanne van der Beek

Flirt-metro’s

Zo komen in Praag eind 2013 speciale flirt-metro’s. In de zogenaamde love trains zullen wagons aanwezig zijn waar je als single city-solo makkelijk een praatje kunt aanknopen met een andere single. De flirt-metro’s zijn onderdeel van Praags campagne om het openbaar vervoer weer meer populair te maken. Reguliere Praagse metro-gangers maken zich overigens wel alvast wat zorgen:

“When I’m in a rush, I enter the first open door I see. I should watch out now and make sure no one starts seducing me,”

In Nederland zijn er weliswaar geen flirt-metro’s, maar de NS had natuurlijk wel de fameuze Hartkloppingen rubriek in het Railways magazine, waar je je perfect stranger alsnog een berichtje kon sturen. Het magazine is inmiddels ter ziele, maar de Hartkloppingen sectie heeft een doorstart gekregen in een populaire tumblr website die nog altijd prachtige verlangende berichten oplevert.

EYE bijdrage

Sinds dit seizoen levert EYE elk seizoen een bijzondere bijdrage uit hun archieven aan Stadsleven. Benieuwd hoe Sex & the City er in 1965 uitzag? Komende editie van Sex in the City toont senior conservator Rommy Albers de flirtfilm Aah…Tamara van Pim de la Parra, waarin niet alleen heel wat wordt afgeflirt maar ook stiekem best veel bekende gezichten te zien zijn.

Voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn – we zijn inmiddels uitverkocht! – hier op dit blog alvast een filmpje uit de archieven van het EYE waarin te zien is dat het thema Sex in the City van alle tijden is. Zeker volgens deze statige Parijse city-solo die pardoes haar deftigheid verliest in het moment en nergens meer aan denkt, laat staan aan een dating-etiquette.

Meer lezen? Kijk alvast naar de bijzondere liefdeskunstwerken van onze gast ‘Liefde in de Stad’ die al vele mensen bij elkaar hebben gebracht en klik door naar Stadsleven ‘Sex in the City’