Megastorm Aftermath: docu over heropbouw na Sandy

Na de superstorm Sandy probeert men in de wederopbouw wijze lessen te trekken. Hoe kun je een dergelijke ramp nu voorkomen? Moet je een onverbiddelijke oorlog tegen het water gaan voeren of moet je juist naar manieren zoeken om ermee samen te werken?

Door: Sanne van der Beek

Het PBS programma Nova maakte de documentaire ‘Megastorm Aftermath’ waarin wordt gekeken naar de toekomst na de verwoestingen van Sandy. Ook wordt hierbij de blik gericht op Nederland: welke methoden de Nederlanders in de loop der jaren hebben ontwikkeld in hun strijd met het water en of deze methodes eigenlijk nog wel werken. Vanaf 27.00 minuten kun dit deel zien in onderstaand filmpje. Tracy Metz is hierin ook te zien als waterexpert.

Nova maakte overigens ook in 2012 het programma ‘Inside the megastorm’ waarin stormexperts je meenemen in de verwoestingen van Sandy.

Meer lezen?