EYE: Ramses Shaffy en bejaardengymnastiek

Sinds dit seizoen hebben we EYE mogen verwelkomen als nieuwe partner van Stadsleven.  EYE zal elke editie een verrassende beeldbijdrage leveren met beelden uit haar collectie. Komende editie van Stadsleven ’65 Tinten Grijs’ zal senior curator Rommy Albers een film vertonen over wellicht de bekendste bejaarde van Amsterdam: Ramses Shaffy.

Nu was Shaffy natuurlijk niet echt het prototype bejaarde. Heel lang echter zijn ouderen, en dan met name het beeld dat er van ze bestond, nogal eenvorming geweest. Netjes gekleed in stemmige kleuren, wandelstok en hoed bij de hand, stil en op de achtergrond. Een hele tegenstelling met de nieuwe generatie ouderen. Bekijk ter herinnering dit grappige filmpje – Gymnastiek voor Bejaarden van Gré Bakkers – waarbij één heer zich trouwens helemaal niet zo stilletjes op de achtergrond houdt:

Meer lezen? Klik door naar Stadsleven ’65 Tinten Grijs’ voor meer leuke filmpjes en blogs over dit onderwerp