Het afval orkest

Afval stinkt niet is de titel die de komende Stadsleven op 24 Februari met zich meedraagt. Een titel waarmee we willen aangeven dat afval tegenwoordig tot veel waardevolle zaken verwerkt kan worden, van energie tot een nieuwe stoel tot pure schoonheid. Een voorbeeld van het laatste is de Landfill Harmonic, een orkest in één van de armste sloppenwijken van Paraguay waar inwoners werkelijk niks hebben. Niets, behalve een enorme vuilnisbelt en een inventieve muziekleraar die bijzonder kundig is met z’n handen.

Deze muziekleraar, Favio Chavez, kwam met een paar leden van het Landfill Harmonic orkest, naar Amsterdam om het publiek van TEDxAmsterdam 2013 te vertellen: ‘The world sends us garbage, we send back music’. Bekijk hun ontroerende optreden:

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier Afval stinkt niet voor meer blogs over dit onderwerp.