Anthony Townsend – Citizens should be stakeholders in the smart city

“Smart city developers talk about efficiency, citizens talk about happiness. So it’s important that citizens become stakeholders in the development of the smart city, to make it a happy one”.

Anthony Townsend is auteur van ‘Smart Cities: Big Data, Civic Hackers and the Quest for a New Utopia‘ en Senior Research Scientist aan het New York University’s Rudin Center voor het Transportation Policy and Management en het Institute for the Future. Zijn onderzoek concentreert zich op de impact van nieuwe technologie op steden, infrastructuur en publieke instellingen en de rol van technologie in economische ontwikkelingen.

Tijdens het Smart Cities Event 2014 interviewde Tracy Metz hem over zijn visie op smart cities.  

Meer lezen?