Hourtopia: koop een uurtje tijd

Tijd, we hebben er altijd te weinig van. Hoe vaak verzuchten we niet ‘Hadden we maar een extra dag per week, of zelfs een extra uur per dag zou al helpen?’ Een extra uur kunnen ze niet erbij toveren, maar het kunstcollectief Hourtopia helpt je wel om extra bewust te worden van de waarde van tijd. Hoe? Door uren tijd te verkopen.

Door: Sanne van der Beek

2702350075_7fc270f444_b

Credits: Bill Brooks

We lijken altijd heel bewust en voorzichtig om te gaan met hoe we ons geld  uitgeven. We weten tenslotte dat we ons geld maar één keer kunnen uitgeven en draaien vaak elk dubbeltje om, om te sparen voor dat wat we écht willen .

Maar gaan we net zo doelbewust om met het besteden van onze tijd ? Of zijn we gewoon gedachteloos onze tijd aan het verdoen met geld verdienen ? Dringt het écht tot ons door dat elk uur dat we besteed hebben voor altijd weg en verdwenen is?

Op Hourtopia kun je onbetaalbare en onvergetelijke momenten uit je verleden kopen. Voor elk gekocht uur ontvang je per persoon een speciaal ontworpen en uniek genummerd Hourtopia bankbiljet met daarop de handgeschreven details van jouw Uur. Een stukje kunst om je te herinneren aan die voorbijgaande momenten uit je verleden die tijdloos en memorabel genoeg zijn geworden om bij je te houden in het heden.

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Slow City’ voor meer artikelen over dit onderwerp.