Supermarkt zonder verpakkingen

De nieuwste trend op het gebied van stedelijke afvalvermindering: een supermarkt waar je zelf je tupperware, flessen, potten of zakken mee naar toe moet nemen. In diverse steden in Europa steken ze de kop op: de verpakkingsloze supermarkten waar alleen losse producten te koop zijn. In Londen begon er al één in 2007, in Wenen opereert Lunzers Maß-Greißlerei, binnenkort openen in Berlijn ‘Original Unverpackt’ en in Bonn ‘Freikost Deinet en ook in Antwerpen opent 29 juni ‘Robuust’, een zero waste winkel. 

Door dit concept wordt afval op twee manieren tegengegaan. Allereerst wordt er enorm veel verpakkingsmateriaal bespaard. Maar ook doordat klanten precies de benodigde hoeveelheden kunnen afwegen wordt er minder voedsel verspild. 

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Afval stinkt niet’ voor meer artikelen over dit onderwerp.