PLUG de dag: flexwerkers lossen stadsproblemen op

In Stadsleven ‘Work is where the wifi is‘ onderzoeken we een nieuwe werkcultuur. De zogenaamde ‘wifi-hunting urban nomads’ of de ‘laptopnomaden’ die geen vaste werkplek hebben, maar in plaats daarvan door de hele stad werken: in koffietentjes, op flexwerkplekken of co-workingspaces, in de bibliotheek of in een park. Deze nieuwe manier van werken kan op een heel nieuwe manier energie aan de stad geven. Het initiatief ‘PLUG de Dag‘ is een voorbeeld van hoe het Nieuwe Werken kan leiden tot een revitalisatie van de stad.

Door: Sanne van der Beek

Plug

PLUG de Dag is een netwerk van flexwerkers die elke woensdag op een verrassende plek werken. Overdag werken de professionals aan hun eigen opdrachten, tijdens de lunch buigen de pluggers zich vier woensdagen lang over de vraag van de locatie waar PLUG te gast is. Dat kunnen heel uiteenlopende vragen zijn, afhankelijk van de locatie, maar het is altijd vraag die geënt is op het steunen van goede initiatieven en betrokken bewoners in de stad. De breed uiteenlopende expertises van de aanwezige flexwerkers zorgt voor verrassende antwoorden.

‘PLUGgen’ is inmiddels een begrip geworden en bijna 40 bijzondere stadsinitiatieven zijn bezocht en geholpen. Zo werkte PLUG bij diverse buurthuizen, musea, opleidingen en sportverenigingen, maar bijvoorbeeld ook bij jonge ondernemers en de Daklozenkrant. Om hun missie weer scherp te krijgen, om nieuwe sponsors te vinden, om de kruisbestuiving te versterken of om de vrijwilligers te ondersteunen.  Door de ontmoeting tussen de verschillende gebruikers van de stad te organiseren, levert PLUG een duurzame bijdrage aan de stad.

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Work is where the wifi is‘ voor meer artikelen over dit onderwerp.