De autoherinnering van…Egbert Fransen

Tijdens Stadsleven ‘Hello/Goodbye: de auto in de stad‘ van maandag 29 september hebben we het over de toekomst van de auto die met technologische ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en carsharing apps zoals Snappcar of goedkope diensten als Uber wel eens op losse schroeven kan komen te staan, of in elk geval totaal anders ingekleurd wordt.

8736929369_f1d054625f_z

Maar een auto is niet alleen technologie of toekomstdromen: het is ook een persoonlijk object waar iedereen wel een herinnering aan heeft. De auto-herinnering van… Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger:

Ik woonde in 1979 in Amsterdam nog op zolder bij mijn ouders. Op een vroege zondagochtend liep ik met mijn sporttas op zoek naar mijn auto; een grijze 2CV met grote stickers van BAS Studenten Uitzendbureau op de zijdeuren. Na een uur rondlopen door de buurt gaf ik het op; mijn Eend was gestolen! Na officieel aangifte bij het politiebureau te hebben gedaan werd ik na een maand gebeld uit België. Mijn 2CV bleek gebruikt als vluchtauto na een bankkraak in Amsterdam en was ergens in een onherbergzaam bungalowpark bij Herentals door de inbrekers achtergelaten. Een week later werd mijn voiture terug gesleept naar Amsterdam; een avontuur rijker!

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Hello/Goodbye: de auto in de stad‘ voor meer artikelen over dit onderwerp.