Per maand opzegbaar – Essay Tracy Metz Groene Amsterdammer

Tracy Metz schreef in de Groene Amsterdammer van 25 september een essay over de toekomst van de auto in de stad. Hoe lang rijdt de auto nog vrolijk rond in een stedelijke omgeving?

2870947790_024fd05ab4_o (1)

Credits: Steven Depolo

Je moet met de auto te doen hebben. Van gevierd statusobject en symbool van vrijheid- blijheid naar vervuilende sta-in-de-weg. Binnen de tijdspanne van amper een generatie lijkt de stad afscheid te hebben genomen van de automobiel. Wie nog volhardt in zijn obstinate autoliefde wordt in de hoofdstad gestraft met de hoogste parkeertarieven ter wereld, in het centrum wachttijden van zeven jaar voor een parkeervergunning (die ook nog geen plek biedt, maar alleen het recht om een plek te zoeken) en hoge belastingen en brandstofprijzen. In de stad is de auto in plaats van een oplossing een probleem geworden.

Het hele essay is hier te lezen: Tracy Metz – Per maand opzegbaar – Stadsleven de auto in de stad – Groene Amsterdammer 25 september 2014