Een schaapsherder met Iphone

Eten in de stad kan ook heel smakelijk in beeld worden gebracht. Laura Fulgori, coördinator van het Food Film Festival, zocht speciaal voor Stadsleven ‘Koffie, bier en chocolade’ de meest bijzondere films uit hun archieven. Kijk smakelijk!

Voor het eerst in de geschiedenis leven er meer mensen in de stad dan op het platteland. Door industrialisering en centralisering van onze voedselproductie is het voor heel veel mensen mogelijk iets anders te gaan doen dan eten verbouwen. Sommige mensen verlangen echter terug naar het zelfvoorzienende leven van vroeger en geloven dat deze manier van leven de toekomst heeft. Zo ook schapenherder Stijn die al 15 jaar vol overgave schapen hoedt in Nederland. Net als vroeger, maar dan wel mét Iphone om de weersvoorspelling op te bekijken. Volg Stijn in de film ‘Past as Future’ van Ton van Zantvoort en Annerose Langeveld:

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Stadsleven: Koffie, bier en chocolade’ voor meer artikelen over dit onderwerp.