Kind is koning – Essay Tracy Metz Het Parool

Tracy Metz schreef in Het Parool van 19 januari een essay over opgroeien in de stad. De stad als een fijne plek voor jong én oud. Steeds meer jonge gezinnen blijven in de stad. Wat trekt ze, wat houdt ze in de stad ondanks de krappe ruimte en de hoge huizenprijzen? En welke invloed heeft het gezinsleven op de inrichting en het gebruik van de stad? Maandag 26 januari onderzoeken we dit tijdens ‘Opgroeien in de stad’.

De stadskinderen: ze zijn overal. Soms zwaar vertederend als ze met hun waperende haren in het fietszitje met hun moeder aan het zingen zijn. Soms superirritant, wanneer ze op de opening van een tentoonstelling als losse kanonnen door de ruimte rennen en gillen. Maar of ze nou lief zijn of lelijk doen, het zijn er steeds meer en de stad voegt zich er steeds meer naar – met scholen en speelplaatsen, met kindvriendelijke horeca, winkels en voorzieningen en nieuwe producten als de ‘babyccino’ voor de jonge koffieleut. Het bleekneusje van toen is het stadskoninkje van nu.

kind_koning03_klein

Het hele essay is hier te lezen: Tracy Metz – Kind is Koning – Parool 19 januari 2015

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Stadsleven ‘Opgroeien in de stad’ voor meer blogs over dit onderwerp.