‘Er zit een keerzijde aan het groeiende aantal kinderen in de stad’ – Parool Online

Naast het artikel over Stadsleven ‘Opgroeien in de Stad’ van dinsdag 20 januari in het Parool staan we nu ook op de website. Tracy Metz interviewde Lia Karsten over stedelijkheid in de luwte.

Behalve de yups, de young urban professionals, hebben we nu de yupps, young urban professional parents. ‘Deze nieuwe huishoudens zijn zowel ouder als ook professional. Vanuit de dagelijkse combinatie van die taken is stedelijk wonen een pre: niet te ver van je werk af, in de buurt van een school en andere voorzieningen en als het kan op de fiets. Dan weetje precies hoeveel tijd je nodig hebt. In 1950 waren er twaalf keer zo veel kinderen als auto’s, nu zijn er twee keer zo veel auto’s als kinderen. Maar het aantal kinderen neemt toe en het aantal auto’s neemt af. Mensen die in de stad hebben gestudeerd en werk hebben gevonden, willen er blijven als ze kinderen krijgen – dat zijn de yupps en daar zijn er steeds meer van . De stad voegt zich ernaar, er komen steeds meer winkels voor kinderen, kindvriendelijke horeca en catering, zoals de ‘babyccino’.’

Lees hier het hele stuk op de website van het Parool.

Meer lezen?

Klik door naar ons dossier ‘Stadsleven ‘Opgroeien in de stad’ voor meer blogs over dit onderwerp.