Als de Lekdijk lekt – Essay Tracy Metz

De stad kan af en toe behoorlijk kwetsbaar zijn. Wat zijn de gevaren waartegen we ons moeten beschermen? In Stadsleven ‘Rampspoed’  bekijken we hoe we ons weerbaarder kunnen opstellen. Tracy Metz schreef voor De Groene Amsterdammer van 21 januari een essay over de verschillende rampen die een stad zou kunnen treffen.

De bedreiging komt van alle kanten: van de cybercrime die klaarstaat om toe te slaan in onze laptop, van nieuwbakken zeloten met een bomgordel, of van bijbelse plagen als overstromingen die van alle tijden zijn. 

Barcelona viert Oud en Nieuw met een theatraal spektakel en vuurwerk op de Plaza España. Uit de hele stad trekken er drommen mensen naartoe, veel jongeren, maar ook gezinnen met kinderwagens en oma’s met rollators. Goede sfeer, ontspannen, maar wel 75.000 mensen. In mijn achterhoofd speelde de hele tijd de gedachte: grote menigte, harde knallen – we zijn hier met z’n allen wel een makkelijk doelwit.

16194004278_dc11779d49_kCredits: Anthony Quintano

Het volledige essay is hier te lezen: Tracy Metz – Rampspoed – Essay De Groene Amsterdammer 21 januari 2016

Meer lezen?

Klik hier voor meer columns over het thema Rampspoed.