Video Stadsleven ‘Green Business’

Op 25 april was de live talkshow van Green Business. Weg van het idealisme, duurzaamheid is iets geworden waar steden goed aan kunnen verdienen, een echte business opportunity. Waar liggen onze kansen?

Te gast waren:

  • 4.35 min – Maarten Hajer, hoofdcurator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vertelt hoe duurzaamheid een onlosmakelijk onderdeel vormt van de next economy.
  • 27.15 min – Koert van Mensvoort, oprichter van Next Nature, presenteert de ecocoin. De eerste munteenheid die duurzaamheid meetelt als economische waarde. 
  • 45.10 min – Banken zijn een onzichtbare, maar invloedrijke speler in het verduurzamen van de stad door hun investeringen in duurzaam vastgoed. Rutger Schuur, hoofd Real Estate & Public Sector bij de ABN Amro en Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank zijn onze gasten. 
  • 1.08.29 min – Binnen vijf à tien jaar iedereen zelfvoorzienend op het gebied van energie, denkt Harald Swinkels van de Nederlandse Energiemaatschappij. En dus is het devies: nieuwe verdienmodellen! Maar welke?
  • 1.31.25 min – Journalist Tijs van den Boomen toont hoe de elektrische auto als opslag van groene energie kan dienen waardoor de auto van kostenpost tot productiefactor verandert. Robin Berg van LomboXnet vertelt hoe hij dit al in de praktijk brengt in de Utrechtse wijk Lombok.