Video Stadsleven maart 2017: Als de olie op is…

Onze steden moeten worden verlost van de verslaving aan fossiele brandstoffen. De mogelijkheden daartoe worden steeds groter: het aantal groene initiatieven van zowel particulieren als bedrijven neemt toe. Maar de post-fossil city gaat veel verder. Net zoals de auto het aanblik van de stad in het verleden ingrijpend heeft veranderd, zal het afscheid van olie, gas en kolen weer een nieuwe transformatie teweeg brengen. Hoe ziet de stad eruit als de olie op is? Dat is het onderwerp van de Post-Fossil City ontwerpwedstrijd én van de komende editie van Stadsleven. Via deze link kom je bij de playlist met video-verslagen van onze gasten tijdens de live-show. 

Bekijk hieronder de volledige editie van Stadsleven ‘Als de olie op is…’ met als gasten Thomas Rau (architect), Jelmer Mommers (Correspondent), Pallas Agterberg (Alliander), Rommy Albers (senior curator EYE), Peter Pelzer (mede-initiatiefnemer van de Urban Futures Studio) en drie finalisten van de Post-Fossil City Contest).