Kijk hier de live talkshow ‘Obsessief gezond’ terug

Donderdag 16 november bespraken we in de Balie de nieuwe cultus rondom een supergezond lichaam. Vooral hogeropgeleide jonge mensen in de Randstad steken op het obsessieve af heel wat tijd en geld in bootcamps en juicebars. Tegelijkertijd nemen obesitas en druggebruik toe. Wat zegt dat over deze tijd? Is deze drang naar gezondheid ons nieuwe statussymbool geworden, of juist onze nieuwe ziekmaker?

Tracy Metz sprak met Arnoud Verhoeff (hoofd Epidemiologie GGD Amsterdam), Suzan Wopereis (onderzoeker systeembiologie TNO), Ignaas Devisch (medisch filosoof en auteur ‘Ziek van gezondheid’), Leo van Hee (programmeur EYE filmmuseum), Tom Barten (CEO Personal Body Plan en Changing Life), Hanno Pijl (hoogleraar diabetologie en internist), Arne Hendriks (kunstenaar Fatberg).

Kijk hier de afspeellijst van video’s uit de live talkshow. Je kunt doorklikken naar de afzonderlijke sprekers.