24 oktober: Cinema Stadsleven: The Man Machine

  1. Tijdens de film+talkshow Cinema Stadsleven op 24 oktober in EYE Filmmuseum vertoont het museum een aantal filmfragmenten uit zijn rijke collectie. Daartussen ontvangt host Tracy Metz vier gasten met wie ze praat over onze angst én fascinatie voor robots, en hoe we ons ertoe zullen verhouden in de toekomst.

Programma (aanvang 19:15 Eye)

  • Robert Went, econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, werkt nu aan een vervolg op het spraakmakende rapport ‘De Robot de baas’. Daarin breekt de WRR een lans voor een inclusieve ‘robotagenda’ – maar waarschuwt ook dat niet iedereen mee zal kunnen komen.
  • Josje Verbeeten, directeur van de Robotacademie en Ine Gevers, artistiek directeur van de tentoonstelling ‘Robot Love’ momenteel in Campina in Eindhoven.
    Met de leus ‘Smart robots, smarter people’ bereidt de Robotacademie bedrijven en medewerkers voor op het samenwerken met robots. Want angst is een slecht raadgever.
    ‘Robot Love’ brengt kunst en technologie bij elkaar om te laten zien hoe onze verhouding tot robots en robotica verandert – en hoe die óns verandert.
  • Volgens Hendrik-Jan Grievink van Next Nature Netwerk lopen mens, natuur en technologie zo in elkaar over, dat er een nieuw soort natuur is ontstaan: Next Nature.

Een combinatieticket tegen gereduceerd tarief voor Cinema Stadsleven op 24 oktober 19:15 in EYE Filmmuseum Amsterdam en de onlangs gerestaureerde cultklassieker De Lift (1983) op 31 oktober is hier te koop.;