Video: Ruwan Aluvihare over ‘shared space’

Foto Michiel van Nieuwkerk/ 180amsterdammers.nl

Het voelt gek, maar het werkt wel: mínder verkeersregels levert méér veiligheid op. Dan móeten we zelf wel de verantwoordelijkheid nemen om zonder brokken de overkant te bereiken – we letten beter op, we kijken elkaar aan, maken bliksemsnel met een blik of een knik een afspraak over wie er voor gaat.

De ‘shared space’ achter Amsterdam Centraal is een goed voorbeeld van het heilzame effect van het weghalen van verkeerslichten, wegvakken en strepen, zegt Ruwan Aluvihare, bijgenaamd ‘Mister Fiets’. Hij is ontwerper van de openbare ruimte in Amsterdam en de geestelijke vader van veel vernieuwde pleinen en de ruimte achter CS.

In de live talkshow Stadsleven op 29 november over het thema ‘Van wie is de weg?’ vertelt hij hoe het werkt ‘Haal alle regels weg’. 

 

 

 

Ruwan Aluvihare is tevens te gast in de live talkshow Stadsleven op 29 november in De Balie. Wil je deze talkshow bijwonen?
Koop dan hier je kaartje.