Een nieuw experiment: het 3D zebrapad

Kunstenaar Bert Wouters heeft een zebrapad bedacht die je van verre ziet liggen: het is 3D geschilderd. Daardoor lijken de witte strepen balken te worden die boven het wegdek zweven. “Ik zag het in IJsland, en ik dacht: dat is goed idee voor mijn straat in Amsterdam-West waar de auto’s veel en veel te hard rijden.” Om te zien of het werkt wordt het eerst op het fietspad uitgeprobeerd, en daarna – misschien, hopelijk – op de straat. In Stadsleven op 29 november komt Wouters vertellen over het 3D zebrapad, dat – na als de fietsstraat, de leefstraat en de shared space – het nieuwste experiment is in het sturen van ons gedrag via het wegdek.

Voorbeeld 3D Zebrapad Witte de Withstraat

Kom aanstaande donderdag 29 november naar de live talkshow Stadsleven om 20u in De Balie, over de vraag ‘Van wie is de weg?’ Bestel je tickets hier.