Kunst in tijden van crisis – Video Issa Touma

In 2016 werd de Syrische fotograaf en filmer Issa Touma geïnterviewd door Yaël Vinckx bij ArtEZ studium generale. Touma is oprichter van het International Photography Festival in Aleppo en initiatiefnemer van Art Camping, een jaarlijkse workshop voor jongeren van verschillende religieuze overtuigingen en etnische afkomst. Hij begon hiermee kort na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog, in de hoop het geweld met artistieke interventies tegen te gaan. Over de oorlog maakte hij de films ‘Notes from Aleppo’ en ‘9 Days’. 

Twee keer per jaar maakt Tracy Metz in samenwerking met EYE Filminstituut de live talkshow Cinema Stadsleven. Issa Touma is te gast in Cinema Stadsleven op 29 april in EYE. Tickets zijn te koop via Eye Filmmuseum.

Aansluitend wordt op 29 april Touma’s ‘Notes from Aleppo’ vertoond. Hiervoor zijn combitickets te koop.