Cinema Stadsleven: Vrouwen filmen de stad

Eye Filmmuseum, de vaste partner van de live talkshow Stadsleven, biedt twee keer jaar plek aan een spinoff van deze samenwerking: Cinema Stadsleven. Deze keer was dit onderdeel van het programma Vrouwen Maken Film, georganiseerd door curator Marike Huizinga.

Op 2 juli 2020 ontving Cinema Stadsleven een aantal gasten voor de live talkshow ‘Vrouwen Filmen de Stad’: Filmacademie-studentes Laura Bokhoven en Kate Hummel, filmcritica Dana Linssen, en Netty van Hoorn en Marjan Sax. Netty is de maker van ‘De stad was van ons: Radicaal Feminisme in de 70er jaren’ waarin Marjan ook figureert. Haar herinnering aan Amsterdam in die tijd? “De stad was armoedig, vrij. Demonstreren, leuzen kalken – alles kon!”

Bekijk hier een montage van deze editie van Cinema Stadsleven: Vrouwen Filmen de Stad