Rooftop fun in the sun

Foto ANP/Piroschka van de Wouw

door Tracy Metz

Binnen nog geen honderd meter van elkaar kreeg Amsterdam binnen korte tijd twee rooftop pools, allebei bestemd voor beautiful people met geld: op het dak van Hotel W (boven), met uitzicht op het Koninklijk Paleis, en op het dak van de besloten club Soho House, 1 van de 23 clubhuizen over de hele wereld. Voor dat laatste was er een 40 ton zware staalconstructie nodig; de tegels zijn hiervoor handgebakken door de Friese Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek. De daktuin eromheen heeft ook een functie bij het opvangen van regenwater om het riool te ontlasten: dit ‘retentiedak’ kan tot wel 50.000 liter regenwater opslaan.

Foto Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek

Fun in the sun on the roof is natuurlijk niet nieuw. Toen ik – vlak voor de corona-uitbraak – in Los Angeles was, deed ik er ook van harte aan mee in de Perch Bar (“an elevated resting place”) op het dak van de Pershing Square Building in downtown LA: