Stadsleven: Dozen. Wat doet de bezorgeconomie met de stad?

Al die dozen! Per dag worden er in Nederland 600.000 pakjes bezorgd (in New York, zoals op deze foto, zijn het er 1,5 miljoen per dag!), en met corona is de stroom dozen en kratten snel verder gegroeid. Wat doet de  bezorgeconomie met de stad? De straten slibben dicht, eerst met de busjes vol dozen en daarna met de lege dozen. Dat gaat alleen maar meer worden: in de afgelopen vijf jaar tijd zijn we al meer dan twee keer zo veel online gaan bestellen. Met de komst van Amazon naar Nederland gaat ons online bestelgedrag nóg verder groeien. Wat doen we met de dozen? En vooral: welke innovatieve ideeën zijn er voor hoe het anders kan?

Daar gaan we het maandagavond 19 oktober over hebben, om 19u in Cinema 2 van EYE Filmmuseum (let op gewijzigde locatie en aanvangstijd!).

Het programma:

* Walther Ploos van Amstel, lector stadslogistiek aan de HvA, over de impact van het online winkelen op de stad

* Journalist Jeroen van Bergeijk ging undercover bij Bol.com

* Marco Broekman ontwerpt de nieuwe Utrechtse wijk Merwede, waar de pakketbezorging al in het ontwerp wordt meegenomen

* Dat het met de pakketten ook anders kan, laten de startups Hurby en Homerr zien

* Senior curator Rommy Albers en programmeur Leo van Hee van Eye Filmmuseum tonen fragmenten uit het onmetelijke archief

De live talkshow Stadsleven: Dozen vindt plaats op maandag 19 oktober om 19u in Cinema 2 in EYE Filmmuseum.  Het aantal plaatsen is vanwege corona beperkt, maar het programma zal ook via een livestream te volgen zijn. Links naar kaartverkoop en livestream volgen.