Livestream – 19 oktober 19:00

Stadsleven Dozen LIVE!

Bekijk hier de livestream van de talkshow Stadsleven Dozen op maandag 19 oktober vanaf 19:00u:

Al die dozen! Per dag worden er in Nederland 600.000 pakjes bezorgd (in New York, zoals op deze foto, zijn het er 1,5 miljoen per dag!), en met corona is de stroom dozen en kratten enorm gegroeid. Wat doet de  bezorgeconomie met de stad? De straten slibben dicht, eerst met de busjes vol dozen en daarna met de lege dozen. Dat gaat alleen maar meer worden: in de afgelopen vijf jaar tijd zijn we al meer dan twee keer zo veel online gaan bestellen. Met de komst van Amazon naar Nederland gaat ons online bestelgedrag nóg verder groeien. Wat doen we met de dozen? En vooral: welke innovatieve ideeën zijn er voor hoe het anders kan?

Het programma:

Walther Ploos van Amstel, lector stadslogistiek aan de HvA, over slimme buurtlogistiek

* Journalist Jeroen van Bergeijk ging undercover bij Bol.com

Marco Broekman ontwerpt de nieuwe Utrechtse wijk Merwede, waar de pakketbezorging al in het ontwerp wordt meegenomen

* Dat het met de pakketten ook anders kan, laten de startups Hurby en Homerr zien

* Senior curator Rommy Albers en programmeur Leo van Hee van Eye Filmmuseum tonen fragmenten uit het onmetelijke archief

Nieuwsgierig? Lees alvast de blogs!
Vooraf aan de talkshow hebben we een aantal blogs in het webmagazine geplaatst over de bezorgeconomie. Wat doet de bezorgeconomie met de stad? Wat doen we met al die dozen? En welke innovatieve ideeën zijn er? Bekijk alle blogs over de bezorgeconomie in het Stadsleven webmagazine. Op 19 oktober praten we verder, mis het niet!